16. Galerie-Edelsmid-Ingrid Adriaenssens

Hedendaags design

Edelsmid Ingrid Adriaenssens - “De lichte sprankelende hartstocht”
Juwelen draag je met plezier van ring tot manchetknoop tot....”ja” ik wil!
Haar winkel-galerie-atelier is gelegen in hartje Gent


Edelsmeedkunst is een ambacht gerelateerd aan kunst. Respectvol omgaan met rijke herbruikbare grondstoffen zoals goud en zilver en die letterlijk naar je hand zetten. Het is een tweede natuur geworden. Haar juwelen maakt ze volgens de aloude traditie van smeden en gieten. Email (gesmolten glas) en edelstenen zorgen voor kleur. Oude technieken weer in een nieuw licht stellen. Een blijvende interesse voor ennovatie geven haar juwelen een gevoel van tijdloosheid.


Gevoel en zinnelijkheid verwoorden in juwelen is een voortdurende uitdaging. Het ontwerpen en maken van juwelen groeide uit een passie voor tekenen.
Vooral details fascineren haar omdat ze een eigen leven kunnen leiden los van het grotere geheel.Een leidraad om die vormentaal inhoud te geven, vind ze in het leven zelf en in literatuur.

U vindt in het atelier een vaste collectie maar ook uw speciale persoonlijke wensen en gevoelens kunnen in een juweel worden omgezet.

Ingrid Adriaenssens Edelsmid
“HOPPE” ring gemaakt in 18K geel goud voor een brouwer. Inspiratiebron hoppescheut. (humulus lupulus-familie van de hennepachtigen) één van de belangrijkste basiselementen van bier.