17. Galerie Pont & Plas

Art jewellery

Hooiaard 6
9000 Gent

In 2022 vierde galerie Pont & Plas Gent haar 20-jarig bestaan. Gelegen op de hoek van de wereldberoemde Graslei en de Hooiaard in Gent, biedt galerie Pont & Plas een bijzondere collectie handgemaakte hedendaagse kunstjuwelen, ontworpen voor man en vrouw door Belgische en buitenlandse juwelenontwerpers met internationale faam.
De galerie is zeer toegankelijk: alle laden kunnen door de bezoekers geopend worden, waarbij zich een waaier ontplooit van vormen, ontstaan van uit een onderliggend concept. De juwelen zijn vervaardigd uit verschillende materialen zoals zilver, goud, staal, maar ook urushi-lak, edelstenen, glas, ja zelfs vilt, rubber en kunststof komen aan bod.

Alle ontwerpers hebben gedurende vele jaren opleidingen genoten in academies en andere kunstscholen waar het vakmanschap doorgegeven wordt en de zin voor poëzie en schoonheid groeit. Een supplementaire uitdaging bestaat erin dat wisselende, tijdelijke kunst juweel tentoonstellingen de dialoog openen met andere kunsttakken: schilderkunst, beeldhouwkunst, video, fotografie, keramiek, glas… die allen een link hebben met kunstjuwelen. De galerie, gevestigd in een historisch pand met gewelven van 600 jaar oud, is een “parel” van rust in een zalig bruisende, levende stad waar u even kan wegdromen.

Tentoonstelling: HOL(L)Y WOOD