Jan Muller Antiques

Schilderijen, sculpturen, 15e–19eeeuw, Delft

Na het afronden van mijn studies kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Gent, volgde ik in de voetstappen van mijn vader en grootmoeder en werd ik kunsthandelaar in 2001.

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar schilderkunst, van de 15de eeuw tot de vroeg 20ste eeuw, het impressionisme.
Voornamelijk schilderijen uit onze contreien. Ik geniet van zowel aankopen als van verkopen, schilderijen ontdekken is mijn passie, ik zoek dan ook de wereld rond om kwaliteit te vinden.

De voorbije 20 jaar heb ik deelgenomen aan pakweg 100 nationale en internationale kunstbeurzen.
Het hoogtepunt van elk jaar is altijd Brafa in Brussel, dit jaar reeds voor de 15de keer.
Sinds een vijftal jaar is mijn zaak gehuisvest in het hartje van Gent, meer bepaald in de Burgstraat nummer 24.
Een statig Gentse stadspaleis met elementen die teruggaan tot de 15de eeuw, ook met renaissance-delen, barok, tot en met het Empire-tijdperk.Een beetje gelijklopend dus met de kunstwerken die ik verhandel.

Binnenkort gaan we beginnen met de renovatie van een deel van het pand gelegen in de Jan Botermanstraat, onder het dak zit hier een heuse kapel. Hoogst waarschijnlijk de kapel van het Naaldekensklooster…te bezichtigen na renovatie binnen een paar jaar.

Adriaen van Stalbemt 1582 Antwerp 1662 The descent of Christ into hell Oil on panel 34 x 47 cm To be dated in the 1620’s Provenance: -international Art center of Roerich Museum, New York As Jan Brueghel and Rottenhammer -Noortman and Brod Galery 1982 As Jan Brueghel the Younger Literature: -certified by Dr. Ertz 2018 -Literature Jan Brueghel The Younger, Ertz 1984 -Literature Adriaen Van Stalbemt, Ertz, Lingen 2018
Emile Claus Sint Eloois Vijve 1849-Astene 1924 De Leie Oil on canvas 43 x 60 Signed lower right and inscribed on the back Maart A.A. E.C.